Fearless er den nye filmen til Jet li. Det er historien om den kinesiske folkehelten Huo Yuanjia (1869-1910). Han oppfattes av kineserne som en mann som gjenopprettet Kinas ære da han tidlig på nittenhundretallet vant kamper mot vestlige boksere og ikke minst en Japansk samurai. Dette ble ansett for å være svært viktig i en tid da utlendingene hadde stor innflytelse over Kina.

Jet Li er for de fleste fans av kampsportfilmer er den ekte arvtageren til Bruce Lee. Jet Lis spesialfelt er Wushu en kampsporttype som oppsto i Kina etter 1949. Wushu er en moderne rekonstruksjon av eldgamle kinesiske kampsporter.
Jet Li vant flere gullmedaljer i denne formen på syttitallet. Interessant nok var det uten sparringpartnere han spesialiserte seg og han har aldri vist interesse for kampsporter hvor man kjemper mot hverandre. Jet Li er en rettroende buddhist og har gjentatte ganger uttalt at han aldri ville benytte seg av vold for å løse en konflikt.

Fearless er ment å være hans farvel med kamportfilmen. Jet Li gjorde en svært hederlig innsats i en dramatisk rolle i den Luc Besson produserte Danny The Dog.

Kanskje får vi se ham i dramatiske roller fremover. Mannen er tross alt bare 43 år gammel.

Fearless er regissert av Ronny Yu. Den mannen har de siste årene jobbet i USA og gitt oss slike filmer som The 51st state og nittitallets klarte beste guilty pleasure Bride of Chucky.

Ronny Yu bestemte seg for å la den taiwanesiske rapstjernen Jay Chou lage tittelmelodien til filmen. Dette er kanskje ikke så rart siden Chou har herjet hitlistene i Asia i flere år. Han er kjent for sin blanding av kinesiske og vestlige musikalske elementer.

Man skulle tro at rap kanskje ikke hadde en sterkeste gjennomslagskraften i nettopp Kina men importen av sør-koreansk rap gjorde at hip-hop slo ned som en bombe i Kina på 2000-tallet. Det kinesiske navnet på rap (shuochang) betyr fortelling og er det samme navnet som benyttes for den tradisjonelle kinesiske narrative sangen.

Jay Chou lagde sitt første album i 2000 og til alles overraskelse ble dette storselger. Chou fulgte opp med med hit etter hit.
Hans nyeste album (November’s Chopin) kom i november i 2005.

Se musikkvideoen her under. Selv for meg, som har mye av samme forholdet til Kinesisk som til annengrads-ligninger, så er dette blitt riktig flott.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s