En ny kinofilm av Michele Soavi er alltid litt av en begivenhet. Siden 1994 og «Dellamorte Dellamore» har han nesten eksklusivt jobbet med TV. Det eneste som har vært å se på kino har vært at han var «second unit director» for Terry Gilliam i «Brødrene Grimm.»

Men nå altså: Arrividerci Amore, Ciao.

Filmen handler om Giorgio, en venstreorienter idealist/terrorist som vender tilbake til Italia etter mange år på rømmen in sentral-amerika. Han har bare et mål: Han vil etablere et komfortabelt, borgerlig liv. Et normalt liv. All hans idealisme er borte etter skrekkfylte år i eksil. Giorgios obsessive søken etter dette livet er grenseløs og hans metoder er nådeløse. Han presser tidligere kamerater slik at han selv får en kortere fengselstraff, men da han kommer ut igjen synker han dypere og dypere ned i vold og kriminalitet – til synes uten mulighet for å unnslippe.

Svindel, hallikvirksomhet, langing – alt dette er enkle, svarte penger. En stor jobb gir tilslutt Giorgio nok penger til å gi seg men fortiden innhenter ham igjen.

Arrividerci Amore, Ciao er basert en bestselgende roman og tegneserie av Massimo Carlotto og forventes på kino i Italia den 24 februar.

Jeg gleder meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s