Det er navnet på en retning innen J-Rock som oppsto i løpet av nittitallet. «Visual Kei» betyr «Visuell type» og er karakterisert av at band benytter glorete kostymer og visuell bildebruk for å oppnå oppmerksomhet. Innen Japan er fanbasen hovedsakelig tenåringsjenter og sjangeren markedsføres ganske tungt mot disse ved hjelp av samlekort, klistremerker, glossy fotobøker og postkort.

Visual Kei band bruker prangende makeup og har hårfasonger som minner om tungrock på 80-tallet. De fleste bandmedlememre inne denne sjangeren er menn de kostymer og sminke aksentuerer det feminine og androgyne. (Tenk Poison gange 2)

I det siste har noen av bandene latt seg inspirere av rollespill og anime og dermed dratt det ekstreme visuelle uttrykket et hakk videre.

Disse kostymene har såpass sterk attraksjon for fansen at de vil cosplay under konsertene eller på animekongresser.

Visual Kei band er definert utifra stil og ikke av musikktypen. De spiller som oftest J-rock ( slik som Luna sea og Dir en grey) eller lettere rock/pop (slik som L’Arc~en~CielGlay eller Gackt.)

Felles for alle disse bandene er at de spiller en eller annen form for rock.

Vestlige musikkjournalister har ofte blandet Visual Kei med goth – hovedsakelig fordi de av og til deler mye av det samme visuelle uttrykket. Japanske gothere har lite eller ingeting til overs for Visual Kei og det ser ut til å være lite kulturell krysspollinering hvis vi ser bort fra Gothic Lolita.

Innenfor Visual Kei sjangeren finner vi subgenrene Gothic LolitaEroGuro og Angura Kei som hver for seg har en distinkt visuell stil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s