Jeg lagde denne listen siden Roy spurte etter den. Ett lite problem jeg hadde var at jeg overhodet ikke hadde skrevet ned hva jeg hadde sett så jeg måtte lete etter lister over filmer lansert i løpet av fjoråret. Listen er ikke ordnet etter noe som helst system i det jeg benytter meg av Ralph Waldo Emersons gamle slagord: “Consistency is the hobgoblin of the lesser mind.

TRISTRAM SHANDY: A COCK AND BULL STORY
Riktig morsom. Riktig meta. Og er helt riktig på alle mulige måter. Denne har jeg sett flere ganger

V FOR VENDETTA
Tar friheter medd kildematerialet men det betyr ingenting. Jeg skjønte aldri helt hvor fans ikke likte denne. Jeg synes det var bitende amerikansk politisk satire. En rett i nesegrevet på Bush

SILENT HILL
Vakker, vakker. Stemningsfull og nifs på en estetisk måte. Filmversjonen av dette konsollspillet kan muligens beskrives som det eneste spill-baserte filmen som våger å være kunst.

A PRAIRIE HOME COMPANION
Som radiomann og fan av Garrison Keillor så var dette mitt i blinken. Fantastisk skuespill og en sorgmunter tone man kjenner fra radioprogrammene. Også Robert Altmans siste film.

A SCANNER DARKLY
Basert på Philip K. Dicks bok av samme navn er dette det nærmeste vi kommer en virkelig god filmatisering av den gamle paranoikeren.

THE DESCENT
Skumleste timene i en kinosal i 2006. Klam, klaustrofobisk og faktisk i det store og det hele ganske original.

CASINO ROYALE
Bond is back. Og denne gangen mer kantete og rå. En film som faktisk fungerer som film og ikke bare nr 23 i rekken.

THE FOUNTAIN
Aronofskys magnum opus. Kanskje ikke for alle men jeg likte fortellerstilen, skuespillet og viljen til å ta sjanser. Bitvis magisk.

APOCALYPTO
Rå og rufsete. God regi og gode skuespillere. Mel Gibson er etterhvert mer spennende å se som regissør enn som skuespiller. Spennings og brutalitetsknappen skrudd opp til 11.

CLERKS II
Som ihuga Kevin Smith fan sier vel denne nesten seg selv. Beste komedie i 2006 i mine øyne.

INSIDE MAN
Spike Lee som lager kommersiell krim-film med Denzel Washington. Florlett og elegant. Det beste filmen mange ikke så i fjor.

THE LAST KING OF SCOTLAND
Forrest Whittaker spiller fletta av alle som Idi Amin i denne filmen. Hvis denne mannen ikke vinner Oscar om noen uker er det bare fordi Peter O’Toole er gammel.

Og de to filmene som kom i 2006 som jeg enda ikke har sett men mistenker hører til på denne lista:


CHILDREN OF MEN
PAN’S LABYRINTH

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s