Billy Murray var antagelig den bestselgende amerikanske sangeren de første 25 årene i det nittende århundre. 


Han spilte inn voksruller for alle de store selskapene og er i ettertid særlig elsket for sine novelty-sanger. Dessverre passet ikke stemmen og sangstilen så godt til den nyoppfunnede elektriske mikrofonen og på slutten av karrieren så jobbet han prinsipielt i radio. Han spilte inn sin siste plate i 1943. Sangen du finner under er ifra 1907 og handler om biler. Dette var ikke Murrays første sang om disse nymotens greiene. Han spilte inn “In My Merry Oldsmobile” i 1905. Dette gjorde visstnok Henry Ford grønn av misunnelse. Det gikk like frem til 1915 før Murray spilte inn en sang som heter “Little Ford”. Om Henry var fornøyd vites ikke.

I Think I Oughtn’t Auto Any More” handler om dårlige biler og enda dårligere sjafører. Det er sikkert mange i våre dager som har tenkt mye av de samme tankene som hovedpersonen i denne sangen. Lydkvaliteten er imponerende tatt i betraktning alderen på dette opptaket og hvor skjøre vokssylindere er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s