Den 27 august i 2004 registrerte jeg min spillerkonto på Kingdom of Loathing. Jeg spiller det ennå. 16 år senere er dette spillet like gøy.

KOL er et nettleserbasert spill. Det er forsåvidt basert på et klassisk rollespill men utførelsen er langt mer vittig, ironisk og parodisk. Spillet er rundebasert og du får 40 runder per dag. I løpet av de rundene kan du slåss mot monstre, du kan sole deg, tjene penger, lage cocktails, sloss mot andre spillere og mye mye annet. Som eventyrer tar du på deg jobben med å løse problemer og drepe monstre i kongeriket. Hovedoppdraget er å frigjøre Kong Ralph som er innesperret av The Naughty Sorceress.

Spillet har 6 klasser av helter som man kan velge mellom:

Seal Clubber
Seal Clubbers are a muscle-based offensive class, with skills that expand their fighting style, increasing damage as well as defenses. They have access to skills which allow them to craft weapons and pulverize items into elemental components, which then can be smithed into other equipment.

Turtle Tamer
Turtle Tamers are a muscle-based defensive class, with combat abilities that depend on and enhance their armor. They can learn to craft armor and cast a number of defensive and familiar-enhancing buffs.

Pastamancer
Pastamancers are a mysticality-based crafting/spellcasting class, with the ability to summon and cook noodles, making some of the best foods in the game. They can also learn combat and healing spells.

Sauceror
Saucerors are mystical spellcasters who can cook potions and sauces, ingredients of powerful noodle dishes. They can also create saucespheres (shield buffs which can damage enemies), restore health and bestow other effects. They have offensive combat spells and passive skills which increase spell damage.

Disco Bandit
Disco Bandits are a moxie-based class with high evasion and the skills to make advanced cocktails, highly potent booze. They also have combat abilities which weaken their enemies and looting skills which increase item and meat drops. They, along with Accordion Thieves, can pickpocket enemies to steal their items, including some items that can only be obtained from pickpocketing.

Accordion Thief
Accordion Thieves are a moxie-based class whose music can provide a wide variety of buffs to themselves as well as other players. In fact, all but one of their skills are buffs, providing a wide array of enhancements such as increased damage, improved stats, or drop rate increases. Their mortal enemies include mariachis. Like Disco Bandits, they have the ability to pickpocket enemies.

Selv spiller jeg selvfølgelig Disco Bandit. Og har etterhvert tatt karakteren min opp til level 20.

Det beste av alt? Spillet er helt gratis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s