Jeg snublet over Jackson Lamb-serien til Mick Herron etter at Warren Ellis hadde nevnt at han var fan av denne serien i en av sine nyhetsbrev.  Han skrev «sometimes, you just want to see a book you know you’re going to like, spend some time with a writer who gives you pleasure as a reader, and take it easy on your battered brain

Og alt dette er helt sant.  Så langt består serien av 6 bøker:

Slow    Horses (2010)
Dead    Lions (2013)
Real     Tigers (2016)
Spook  Street (2017)
London Rules (2018)
Joe  Country   (2019)

«Sløve hester» er første bok i serien om Slough House, avdelingen hvor MI5-agenter blir omplassert etter å ha begått utilgivelige tjenestefeil eller på annet vis tabbet seg ut. Sjefen her er Jackson Lamb: tjukk, uflidd, kjederøykende og intenst utrivelig. Men Lamb er dyktig. Og kjenner etterretningens politiske spill helt inn til grunnen. Lamb ser kanskje ut som en forsoffen ex-agent med hang til uvaskede klær og kroppslukt, men innerst inne besitter han en kløkt som gjør at Lamb og hans, innimellom, svært trøge hester alltid er med i spillet.

River said, “Untraceable poison. Dying message.”
“Something you want to get off your chest?”
“Seems a bit … unlikely.”
 “Tony Blair’s a peace envoy,” Lamb pointed out. “Compared to that, everything’s just business as usual.
” 

Bøkene anbefales, men les de ikke rett etter hverandre. De er litt for like i oppsett for at det skal fungere skikkelig.  Jeg leste alle 6 i ett jafs over romjula i år og gleder meg allerede til den neste.

 As information went, this was on a par with a knowledge of penguins’ mating habits: partly a comfort, partly a puzzle, but of no real practical value. 

Apple skal gjøre sin første europeiske TV-serie av bokserien, med Gary Oldman som den krakilske, prompesyke, men brilliante sjefen for de trege hestene. 

Og det ser jeg frem til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s