Det hele rusler mot slutten for den gamle militærveteranen Albert Jenkins . Han er eier av en forsoffent bilopphoggeri og et forsoffent og bedrukkent liv. Så da en stabel med rakettdeler fra NASA raser og klemmer han fast sent en kveld så regner han med at «dett er dett.»
Han hadde ikke regnet med en eplekjekk parasitt fra verdensrommet som tilbyr en uslåelig deal; Livet i bytte mot å dele kropp .

Slik begynner altså denne romanen av Jamie McFarland. Han har åpenbart skrevet mange flere bøker tidligere uten at jeg noensinne har lest de.

Bokens første halvdel er den absolutt beste. Måten Jenkins og parasitten tilpasser seg til hverandre og begynner å leve sammen er riktig fornøyelig. Det er siste halvpart av boka som er problemet. Det er da selve plottet skal i gang og det blir stablet action oppå action. Hovedkarakterene som i første halvdel viser seg å være smarte og gjennomtenkte – mister i siste halvpart av romanen hodet helt og det hele blir bare litt teit. Actionscenene er faktisk ikke så velskrevet heller – så jeg tok meg i å skippe noen sider da det ble plaffet som verst. Så, temmelig skuffende, etter en lovende start.

Det har kommet en oppfølger: Old Dogs, Older tricks.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s