Jeg har vokst opp med Westerns. Ikke bare kom det en ny Morgan Kane bok hver måned da jeg vokste opp , men TV viste også maneg av de store klassikerne på området. Western på kino hadde blitt borte. «The Wild bunch» får skylda for å ha tatt livet av westernen med sine moralsk forkvaklede helter og orgier av blod i dramatiske shootouts i slowmotion.
jeg er ikke så sikker på det – jeg tror publikum hadde blitt for sofistikert til at mannen i den vite hatten var snill og mannen i den svarte hatten var slem.
Jeg er også glad i skrekk og dermed så var gleden stor da jeg fant «Weird Western» kategorien i bøker og filmer og tegneserier. Jeg tror kanskje det var i tegneserier jeg leste det først. Kanskje var det i et Heavy Metal?

På boksiden finnes antologier som «A Fist Full O’ Dead Guys» og serier slik som «The Sundowners» hvor man blander Western og Steampunk.
Tegneseriene har jo hatt sånne ting som Jonah Hex , Cowboys & Aliens og High Moon. Selv Tex Willer hadde noen slike fortellinger.
Filmatisk har det vært mye rart. Helt fra «Billy the kid meets Dracula» til «Bone Tomahawk» temmelig nylig.

Og hver for seg er dette interessant.
Men det er ikke det jeg skal snakke om her.

De som kjenner meg vet at en av mine absolutt favorittforfattere er Joe R Landsdale. Han skriver alt fra skakkjørt krim, via weird westerns, til den rene neon-fantasmagorien slik som «The Drive-in«
Lansdale elsker Texas og elsker westerns. Hans unike, temmelig hardkokte,stemme hører hjemme i det landskapet av støv, markløpere og tungt bevæpnede menn som stirrer solsvidd mot horisonten.

“I’m so bored I could sing to my dick.”

― Joe R. Lansdale, Cold In July

De senere åra har det blitt laget noen filmer og tv-serier basert på Lansdales bøker.

  • Incident On and Off a Mountain Road (film i Masters of Horror serien)
  • Bubba Ho-Tep (Film)
  • Christmas with the Dead (Film)
  • Cold in July (Film)
  • Hap and Leonard (TV Serie)

Men nå har Lansdale, sammen med Broren Keith og regissøren Aaron B Koontz produsert en film selv.


Den følger en gjeng med cowboyer og en mystisk kvinne som søker ly i en tilsynelatende ubebodd spøkelsesby etter et togrøveri. De er overrasket over å snuble over en innbydende bordell på byens torg, men oppdager snart at byen er hjemsted for langt verre ting enn et gledeshus.

Første Traileren er ute nå:

Den ser ikke ut som den har det høyeste budsjettet i verden, men den ser akkurat ut slik jeg forventer meg en Lansdale fortelling skal se ut.

Jeg gleder meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s