Jeg bruker jo TV i det utvidede kulturbegrepet her. Så disse seriene kommer på alt fra vanlig luftbåren TV til streamingapper som du kan kjøre på enkelte kjøleskap fra Samsung.

Dette er seriene jeg gleder meg mest til denne høsten.

Lovecraft Country:

Denne serien er basert på Boken ved samme navn skrevet av Matt Ruff. Den foregår i et amerikansk 50-tall hvor segregering og faktiske monstre eksisterer. NRK har sett første episoden og oppsummerer slik:

«Lovecraft Country» spenner også effektivt opp Koreakrigen og forfatter H.P Lovecrafts skapninger og menneskesyn som en del av bakteppet. Det utvider seriens klangbunn av samfunnskritikk, og spisser noen perspektiver som er egnet til å gi innsikt i flere fasetter av rasismen i USA.


Raised by wolves:

Jorden er ødelagt og restene av menneskene er barn som vokser opp på en mystisk planet, under overoppsyn av to androider; ‘Mor’ og ‘Far.’
Ridley Scott som produserer denne. Det gjør det jo nesten automatisk interessant.

Upright:

Tim Minchin er en fantastisk morsom mann . Denne serien har allerede gått i Australia og England men jeg har ikke sett den enda og jeg gleder til dette basert på Traileren.

Dead Pixels:

Denne serien er fra 2019 – men er visstnok en riktig morsom komedie basert på livet til gamere og gamingkultur. Den har fått gode kritikker i England.

Helstrom:

Man hadde kanskje håpt at dette var en Marvel versjon av de norske superkokken med snarlikt navn. Men dette er altså et frittstående TV serie om

 the children of a powerful serial killer who hunt the worst of humanity.

Den ser slett ikke verst ut og basert på traileren er det masser av atmosfære ihvertfall.

The third day:

Folk Horror har jo kommet tilbake igjen. Denne subgenren av skrekkfilmen hadde sin storhetstid på slutten 60-tallet og 70-tallet med filmer som «Witchfinder General» og ikke minst «Wicker man.» De siste årene har vi sett filmer som «A Field in England«, «The Vvitch» og ikke minst Ben Wheatleys nyrespark «Kill List.«

Denne samproduksjonen av HBO og SKY ser ut til å hente elementer fra alle disse, men kanskje med klare referanser til Summerisle i Wicker man.

The right stuff:

Ny TV-serie basert på Tom Wolfes roman om de sju astronautene i Mercury programmet. Det ble laget en riktig god film på begynnelsen av 80-tallet men den fokuserte jo nesten mer på jakten på å bryte lydmuren, enn selve programmet.

Gangs of London:

Gareth Evans er mannen som har laget noen av de aller beste actionfilmene de siste 10 årene. The Raid og The Raid:Berandal har kanskje de tetteste, mest brutale actionsekvensene noensinne filmet. Han har kommet hjem fra Indonesia og laget Apostle for Netflix og nå denne fra SKY. Den ser ut som en innertier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s